Četník se vrací na místo činu!

Jmenuji se Tomáš Töpfer jsem herec, režisér, divadelní pedagog a velitel četnické stanice Arazím. Kandiduji za SPOLU do Senátu ve volebním obvodu č. 55. Byl jsem nestranickým senátorem zvoleným za ODS byl již od roku 2006, v Brně jsem studoval, dlouhá léta žil a pracoval.

V letech 1966–1968 jsem studoval na brněnské konzervatoři. V roce 1972 absolvoval na pražské DAMU a následně prošel divadly v Ostravě, Ústí nad Labem, Divadlem E. F. Buriana v Praze, Divadlem na Vinohradech. 14 let byl ředitelem Divadla na Fidlovačce. Za dobu své profesní kariéry jsem odehrál více než sto padesát divadelních rolí, natočil desítky televizních inscenací a filmů. Od roku 1998 do roku 2006 jsem natáčel v Brně Četnické humoresky.

Založil jsem tradici Shakespearovských letních slavností a byl spoluzakladatelem a prvním prezidentem profesní organizace Herecká asociace. Společně s Eliškou Balzerovou jsem zakládal Nadaci Fidlovačka, která se zasloužila o obnovu zchátralého Hudebního divadla v Nuslích – Divadla Na Fidlovačce. Od září 2012 jsem ředitelem Divadla na Vinohradech.

Jsem držitelem řady uměleckých cen (Thálie, Alfreda Radoka, cena posluchačů ČRo Neviditelný herec) a patronem ceny „Křesadlo“ pro dobrovolníky.

Byl jsem místopředsedou Výboru pro zahraničí, obranu a bezpečnost Senátu, kde jsem se věnoval především bezpečnostní problematice, dále jsem byl členem Stálé komise Senátu pro ochranu soukromí a Stálé komise Senátu pro sdělovací prostředky. Byl jsem předkladatelem několika senátních návrhů zákonů, např. novely mediálního zákona, zákona o odboji v květnovém povstání v Praze a dalších. Během svého mandátu jsem se zasloužil o zachování Státního fondu kultury a zajistil zákonem finanční zdroje pro Státní fond na podporu a rozvoj kinematografie.

Budu se Vás těšit v kampani, ať už na připravovaných Besedách s četníkem nebo na Vámi pořádaných akcích.

Díky za VÁŠ HLAS DO SENÁTU.

Tomáš Töpfer